Els nous iPhone 5c i 5s


Us presentem un resum del que va presentar Apple el passat 10 de setembre, centrant-nos en els esperats iPhone 5 renovats. I ho fem avui ja que ahir, l’onze de setembre, diada nacional de Catalunya, estàvem de festa, un gran acte cívic, que ha estat un éxit total.

Com a petita introducció :

Val a dir que el iPhone 5c és una variant més moderna del iPhone 5 amb alguna millora, sobre tot perquè incorporarà ja el iOS7 amb els seus avantatges, i la varietat de colors que ens ofereix.
I sobre el iPhone 5s que aquest sí és el gran continuista del iPhone 5 degut al gran avenç tecnològic que incorpora.

 

iPhone 5c

Les diferències bàsiques del iPhone 5c sobre l’actual iPhone 5 són 3 :

 • Disponible en 5 colors
 • Bateria de més durada
 • Fabricat en policarbonat (l’iPhone 5 i el 5c d’alumini) i un xic més gran i per tant més pesat, 10 grs., qui ho notarà ?
iPhone5c_colors

 

iPhone 5s

 • Disponible en 3 colors : gris espaial, or i plata.

iPhone5s_colors

 • Bateria de més durada
 • Fabricat en alumini
 • Incorpora un microprocessador, l’A7 de 64 bits, el primer del mercat en 64 bits per a mòbil, els model 5 i 5c el A6.A l’hora utilitza també un altre processador, de moviment, el M7, detecta si estem parats, em moviment, al cotxe, … i per tant, li treu feina al A7 sent el rendiment total del nou iPhone 5s superior als altres.
 • Incorpora un sensor d’empremta dactilar al mateix botó de la part central inferior, el Touch ID, permet identificar-te per a poder utilitzar l’iPhone 5s.
touchid_hero
Touch_ID
 • Novetats en la càmara iSight : continua sent de 8 Megapíxels, però el sensor és un 15% més gran que l’anterior, i l’obertura passa a ser de f2/2 que augmenta la sensibilitat de la llum en un 33%, i el flash és de 2 leds.
  Relacionat amb el nou iOS7 observem noves prestacions, com per exemple capturar múltiples instantànies d’una fotografia, 10 per segon, o bé fer zoom mentre gravem en video.

detall_camera

Aplicacions gratuites

iPhoto

iMovie

Pages

Numbers

Keynote

iphoto_icon imovie_icon pages_icon numbers_icon keynote_icon
A nivell global en els dos models, Apple ofereix gratuitament 5 aplicacions : iPhoto, iMovie, i les 3 aplicacions d’ofimàtica, Pages, Numbers i Keynote.
 Molt interessant que aquestes 3 últimes siguin gratuites, pels que s’introdueixen tot just ara al mac, aquestes 3 aplicacions són l’equivalent al word, excel i powerpoint, compatibles entre tots els dispositius Apple i des del núvol (iCloud), i com no amb els MAC, qui treballa amb mac és recomanable utilitzar-les, per la senzillesa d’ús, ens podem baixar els manuals de la web d’Apple, i per la seva professionalitat a l’hora de confeccionar els documents, entre d’altres molts aspectes a considerar.
Aquestes aplicacions seran gratuites als dispositius amb iOS7, podeu consultar la taula de compatibilitat dels actuals per a passar-los a iOS7, ho trobareu al final de la pàgina del següent enllaç : http://www.apple.com/es/ios/whats-new/

 

Els preus

En quant a preus haurem d’esperar a que estiguin a la venda, de moment només es vendran a uns quants països a partir del 20 de setembre, i seran similars al iPhone 5.

 

Video resum

A continuació teniu un video resum de minut i mig, realitzat per iSpazio :

 

Esperem que aquesta informació resum dels nous iPhone us serveixi de guia,
la podeu completar als següents enllaços d’Apple :

http://www.apple.com/es/iphone-5c/

http://www.apple.com/es/iphone-5s/

Les imatges han estat extretes de la web d’Apple.

No deixeu de subscriure-us al nostre butlletí TIC, a la part superior dreta. Moltes gràcies.
L’equip de TIC Girona